menu

Családireceptkönyv.hu

Fekete Rózsa


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
-60 dkg liszt
-10 dkg Ráma
-20 dkg porcukor
-1 tojás
-1 sütőpor
-1 tk szódapor
-pici só
-2 dl tej
Ezt az egészet összegyúrjuk, és 6 felé osztjuk. Két lapot sütőlapon akkorára sütünk, mint amiben majd a rudakat sütjük. Kinyújtjuk egyenként a többi tésztát is, és megkenjük a négy részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:
-20 dkg darált mák
-25 dkg porcukor
-20 dkg liszt
- 1 sütőpor
-10 dkg olvasztott Ráma
-2 dl langyos tej
-2-3 vaníliás cukor
-citromhéj

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük a sütőporral, az olvasztott Rámával és a többi hozzávalóval, rákenjük a kinyújtott lapokra és feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a négy rudat, előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük, amíg picit kezd barnulni.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát, hogy minél több legyen rajta a tekerés.
Krém:
-1 l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 Rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk még hozzá vanília aromát.
1.Egy lapot leteszünk.
2.A krém felét rákenjük,
3.A kihűlt egybenőtt mákos rudakat rátesszük,
4.A krém másik felét rákenjük a mákos rudakra
5. Befedjük a másik lappal.
Jól lenyomtatjuk, hagyjuk összeérni egy éjszakát és bevonjuk csoki glazúrral.
Kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Legközelebb a krémbe csak egy fél margarint teszek, mert azt egy kicsit soknak találtam és nem is kentem rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csoda kifli
Csoda kifli

A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÜTŐTÖK GOLYÓK – KAKAÓS-MEGGYES
SÜTŐTÖK GOLYÓK – KAKAÓS-MEGGYES

A sütőtököt(-tököket) vágd ketté, és a sütőben süsd addig, míg a húsa meg nem puhulAmikor megsült, hagyd kihűlni, és egy edénybe kapard ki a belsejétValamilyen robotgéppel, vagy kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar pöfeteg keksz
pöfeteg keksz

A száraz hozzávalókat, a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport, a gyömbérport, a vaníliaőrleményt, csipet sót és a sütőport összekeverjük. Majd bele morzsoljuk a hideg felkock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli/zsirral
Hókifli/zsirral

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk