2 db alma
20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
3 evőkanál xilit
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
2 tojás
10 dkg vaj
2 dl sovány tejföl
A lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a xilitet összekeverjük egy tálba.
Egy másik tálban tesszük a tojást, a tejfölt és az olvasztott vajat, habverővel simára keverjük, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és a tésztához keverjük.
Muffinsütőformát kapszlikkal kibélelünk, a tésztát belekanalazzuk és kb. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A túrót kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a pici sóval és a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon jól kezelhető a tészta.Enyhén lisztezett...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk, majd a tejet is hozzáadva újból felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét és a kávét is beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. 2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát. 3.A tejet lassa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukor egyharmad részével a vaníliás cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztben elvegyítjük a kakaóport, a mogyorót és a sütőport. A tojásfehérjéket a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű