menu

Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács és/vagy briós


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 2 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 6 dkg cukor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 2 dl tejszín, 5 dkg olvasztott vaj, vagy margarin.1 dl tej, 2 dkg élesztő, pici só.. tetejére kenni 1 tojás
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd fél órát hagyjuk a duplájára kelni.
A kelesztés után annyi gombócot készítünk ahány fonatot szeretnénk.
Ebből a mennyiségből 2 db 30 dkg-s kalácska lesz. Az egyik fonatba kakaót tettem..
Megint hagyjuk a duplájára kelni, és 170-180 fokon 20-25 perc alatt szép barnára sütjük.
(kis briósokat is ugyanúgy lehet belőle készíteni).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós kalács
Kakaós kalács

A száraz anyagokat az edénybe összekevertem, majd a közepébe öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejszínhabot az elkevert tojásokkal. Jól kidagasztottam még szórtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csöröge fánk egyszerűen
Csöröge fánk egyszerűen

A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagyományos húsvéti kalács (Gábor a pék)
Hagyományos húsvéti kalács (Gábor a pék)

1. Tészta dagasztása szobahőmérsékletű alapanyagokból a vaj/margarin utólagos hozzáadásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása: 14 x 125g, majd az elosztott tészták gömböl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ildikó
Ferdinánd kalács
Ferdinánd kalács

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval a tejjel óvatosan apránként lágyabbra gyúrjuk. 1/2 órát kelesztjük. Négyszögletesre n...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk