600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjük málnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel is, épp a szezonnal megfelelően, vagy éppen amit kívánunk.
A pudingot a tejben megfőzöm, majd a zselatin fixet levés tejjel elkeverve hozzáadom a kész pudinghoz. A tejszínt a habfixálóval és 1 kanál porcukorral habosra keverem. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, olajat és tovább keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd a to...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk. A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elvegyítjük a kakaóval, bele a sütőpor, vaj, majd a többi hozzávaló. 1 napig hűtőben pihentetjük, majd 2-3 cm vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, és 8-10 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű