3-4 darab zsenge, főtt kukorica,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 nagy marék koktélparadicsom,
- pár szál friss (lila) bazsalikom, apróra vágva,
- só,
- bors,
- 5 dkg vaj.
1. A puha vajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és a borssal. Állni hagyjuk.
2. A megfőtt kukoricát felszeleteljük (kb. 3 cm vastagra).
3. Megkenjük fűszeres vajjal és forró serpenyőben körben megpirítjuk.
4. Ha kész, rádobjuk a paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Egy-két perc alatt összesütjük.
http://izorzo.blogspot.co.uk/2016/08/fuszeres-vajjal-sult-kukorica.html
Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú hasábokra. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük, és megvárjuk, amíg felforr. Kb. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és 20-25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes