menu

Családireceptkönyv.hu

Gumitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-6 db tojás,
-laponként 3-4 evő kanál kristálycukor,
-2 kis doboz tejföl,
-2 evőkanál keserű kakaó por,
-4 db étkezési zselatin,
-8 dl víz,
-2-3 dl tetszőleges színű szörp.

Elkészítés:


Elkészítés:
(mielőtt bármihez is hozzákezdek a tepsit amibe akarom csinálni a hűtőbe teszem egyenes felületre vagy akár mélyhűtőbe)
1. lap:
(minden lap elkezdése előtt 2 dl hideg vizet egy edénybe kimérek és 1 zselatin port beleszórok, és míg elkészítem a lapot addig el fog olvadni a vízben. FONTOS HOGY NEM SZABAD MÉG ALÁGYÚJTANI.
3 db tojást szétválasztok a sárgájába is és a fehérjébe is 1,5-2 kanál kristálycukrot rakok. A fehérjét először kemény habbá verem hogy ne érezzem a cukor kristályait, majd a tojás sárgáját is ugyan így. Majd ha mindkettő kellően kemény akkor összekavarom őket és az elolvadt zselatinos vizet most kicsit felmelegítem hogy víz tiszta legyen, kicsit várok vele, hogy hűljön, majd hozzá keverem a tojásokhoz még fakanállal kavarom a masszát hogy jól összeálljon majd ha kellően lehűlt önthetjük az előhűtött tepsibe.
2. lap:
(a zselatinnal úgy járok el mint az 1. lapnál)
mindent úgy csinálunk mint az előző lapnál csak annyi különbséggel hogy amikor a tojássárgáját elég fehérré vertük a keserű kakaóport belekavarjuk és a többi ugyan az mint az előző. Mielőtt az előző lapra öntjük győződjünk meg róla hogy meg dermedt e elégé. Az ujjunkkal nézzük meg, és ha még nem elég dermedt (gumi) akkor várjunk vele még egy kicsit. Addig előkészíthetjük a többit.
3. lap:
(zselatinról ne feledkezzünk meg a vízbe tenni oldani, ahogy az előzőknél)
a tejfölt egy keverő tálba tesszük, belerakjuk a 4 kanál kristálycukrot, és addig kavarjuk míg kristálymentesre kavarjuk, majd a zselatint az előzőekhez hasonlóan felmelegítjük víz tisztára, hűl egy kicsit majd összedolgozzuk a tejföllel és mikor lehet akkor az előző lapokra öntjük!
4. lap:
(zselatint ugyan úgy mint eddig, úgymond áztatjuk)
a szörpbe belekeverjük a a k. cukrot, feloldjuk benne teljesen, majd a felolvasztott lehűtött zselatinnal összekeverjük és ha lehet a lapokra öntjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet piros-fehér-zöld is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Belga almáskenyér
Belga almáskenyér

Az almát lereszeljük, és habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a mazsolát, a diót, a citromhéjat, a fahéjat, a felvert tojást, végül a lisztet és a sütőport. Kivajazott, liszteze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Narancsos muffin citromos cukormázzal
Narancsos muffin citromos cukormázzal

Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban a többi hozzávalót is összekeverjük. A két tálban lévő keveréket...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibéle...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd a lisztet és a sütőport. Kilisztezzük a formát és beleöntjük a tészta háromnegyedét, majd a maradé...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk