300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor aromával Vaníliás kiflihez
70 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy 17-18 dkg margarin
100 g őrölt dió
A díszítéshez (összekeverve):
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi). Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Alsó és felső sütés: 170°C (Előmelegítve)
sütés: kb. 15 - 18 perc
Ha túl puhának érzem pihentetem 30 percet a hűtőben
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 2.5 dkg élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 2,5 dl kézmeleg tejet, majd 10 dkg lisztet is. Ezeket is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csokit a margarinnal gőz fölött összeolvasztom, majd leveszem hűlni. A cukrot a 2 tojással robotgéppel habosra verem. A kissé lehült csokis vajat hozzáöntöm. A lisztet összeszitá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű