menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart csokis – diós sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

32 dkg cukor
22 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió
5 tojás
12 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:

1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz
5 dkg dió

Elkészítés:


A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.

Kavart csokis – diós sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Cseresznyés muffin
Cseresznyés muffin

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Külön tálkába összekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat és a vaníliát. Másik tálba a lisztet, sütőport, szódabikarbó...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Áfonyás csokoládétorta
Áfonyás csokoládétorta

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját. Beleforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fincsi szelet Eta módra,,,:-)
Fincsi szelet Eta módra,,,:-)

Lisztet és a vaníliás cukrot simára keverem a fele tejjel. Tej másik felét felrakom a tűzhelyre s mikor forr beleöntöm a masszát s csomómentesre főzöm álandó keverés mellett. A pép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vizes piskóta
Vizes piskóta

A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). Ezután tesszük bele f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk