menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 10-12 szelet
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db tojásfehérje
16 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg margarin
16 dkg finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
3 dkg dió (darálva, lehet mogyoró vagy mandula is)
5 dkg aszalt gyümölcsök
2 dkg étcsokoládé
3 dkg dió (durvára törve, lehet mogyoró vagy mandula is)
2 dkg kandírozott citromhéj
2 dkg kandírozott narancshéj

Elkészítés:


1. Megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni a margarint.
2. Egy őzgerincformát margarinozunk és lisztezünk.
3. Egy tálban összekeverjük a durvára tört diót (mogyorót/mandulát), étcsokoládét, kandírozott citrushéjakat és az aszalt gyümölcsöket. Ezekből összesen 15-20 dkg kell.
4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A cukrokat hozzászitáljuk, belekeverjük a margarint és a darált diót (mogyorót/mandulát).
5. Hozzászitáljuk a lisztet is, óvatosan összeforgatjuk az egészet.
6. Végül hozzávegyítjük a gyümölcsös, diós, csokoládés keveréket.
7. Belesimítjuk a kenyérformába a tésztát, majd sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Sütési hőfok: 140°C, sütési mód: alul-felül sütés.

Gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi szaloncukor (Gitta)
Házi szaloncukor (Gitta)

A mazsolát beáztatjuk forró vízbe 15 percre. Ezután a vizet leöntjük, botmixerrel pépesítjük és a diós keverékkel összedolgozzuk. Formázzuk és éjszakára hűvös helyre rakjuk, másnap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Mandulás aprósüti (ricciarelli)
Mandulás aprósüti (ricciarelli)

Ha nincs hámozott mandulánk: a mandulát 1-2 percre forró vízbe rakjuk, majd a mandula gömbölyűbb végét finoman megnyomva egyszerűen lehúzzuk a héját. A mandulákat sütőlemezre rakj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
CSIRKEMELL FALATKÁK....PÁROLT PETREZSELYMES RIZS...S
CSIRKEMELL FALATKÁK....PÁROLT PETREZSELYMES RIZS...S

a csirkemelleket befűszereztem állni hagytam kb félórát...majd csak zsemlemorzsába forgattam és kisütöttem ...a hagymákat felszeleteltem és olajban megpirítottam...a rizs megpárolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Karácsonyi diós
Karácsonyi diós

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot. Hozzáadjuk a darált diót, a puha vajat és a tojássárgát. Eldolgozzuk, sima tészta állagúvá, majd félretesszük pihenni. A tepsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk