6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat, a cukor és a kakaóport és a citromlevet csomómentesre keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Nem ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, felkockázzuk, kevés margarinon, cukorral, fahéjjal puhára pároljuk, majd a keményítőt elkeverjük egy evőkanál vízzel, hozzáadjuk az almához, ezzel besűrítjü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral és mézzel felforraljuk. A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk. Gőz felett felolvaszt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes