-ostyalap O alakra szaggatva
-16 dkg kristálycukor
-60 ml víz
-2 ek. méz
-2 tojásfehérje
-1 cs. dr. Oetker zselatin fix
Máz:
-20 dkg étcsoki
-2 ek. étolaj
A vizet a cukorral és mézzel felforraljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük a zseléfixel,hozzáadjuk a forró sziruphoz. Habzsákba töltve az ostyalapokra nyomjuk.
Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit,kikeverjük az olajjal és a négercsókra csorgatjuk. Hűtjük.
A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük. A margarint felolvasztjuk, a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisült palacsintát megszórjuk cukros dióval, majd ráteszünk még egy palacsintát, arra újból diót szórunk. A két palacsintát együtt tekerjük fel, és egy közepes jénaiba tesszük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőtte való nap meleg kályha közelébe állítjuk a fánkhoz szükséges kellékeket. Másnap a lisztet melencébe (veidling) tesszük és az élesztőt egy kis cukros, langyos tejben előbb meg...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: NehézA kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük (vagy a kettőt késes aprítógépbe tesszük és ledarálju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű