1/2kg nyers paradicsom
1 fej fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 mokkáskanál olaszos fűszerkeverék
1-2 szál friss bazsalikom
1 teáskanál szentjánoskenyér liszt /jó az útifű maghéj is/
A zöldségeket megpucolom
Az összes hozzávalót összeturmixolom.
A frissen felhasznált mennyiséget nem főzöm fel, hanem nyersen teszem a tésztára. Ha kicsit sürűbbre készítem, akkor kenyérre is kenhető krémet kapok belőle. A maradékot felforralom, üvegbe teszem, légmentesen lezárom, így hónapokig is eláll. Az üveget - épp úgy, mint a befőzésnél - pár percig fejre állítom, hogy a levegő kimenjen belőle.
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzemélyes átvétel előre egyeztetett időpontban: A visszaigazoló e-mailben található telefonszámon lehetőség van időpontot egyeztetni. Átvétel helye: 1142 Budapest, Dorozsmai u. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Keverd a liszthez a sütőport. -A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, -majd a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral , - a vajat, a vaníliás cukrot, és a tejet keverd...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű