menu

Családireceptkönyv.hu

Hólabda vagy Kozák sapka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-8 tojás
-8 ek.forró víz
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2 ek.kakaópor
-1 csg sütőpor

Krém:
-10 dkg liszt
-5 dl tej
-20 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-ízlés szerint rum(elhagyható)

Tetejére-oldalára:
-10 dkg csokoládé
-10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztához különválasztom a tojásokat.Először a fehérjét verem habbá,majd a sárgáját a cukorral és a vízzel.Ez a cukros rész akkor jó ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
Ha ezzel kész vagyok, hozzáadom a lisztet,a sütőport és a kakaót.Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítom,s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverem.
Ebből az adagból 2 lapot sütök.Nekem légkeveréses a sütőm,így egyszerű dolgom van,mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.15 perc 170C-on.


Amíg sül a piskóta,elkészítem a krémet.A tejből és a lisztből krémet főzök,pont úgy mintha puding lenne.
Hagyom kihűlni.

A margarint habosra keverem a porcukorral,majd hozzáadom a kihűlt krémet és kevés rumot.

Ha a tészta megsült és kihűlt,pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágok,lehetőleg párosat.A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy vagy a maradék krémmel kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.

Ezek után két korongot összeragasztok egy kis krémmel majd a teljes oldalát is bekenem és a kókuszreszelékbe forgatom.
Ha mind kész van,vízgőz fölött megolvasztom a csokit és a sütik tetejét bevonom vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://napfenyesfuszer.blogspot.co.uk/2012/10/holabda.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Meggyes kevert-kakaós
Meggyes kevert-kakaós

A tésztát kikeverjük a hozzávalókból, beleszórjuk a meggyet is, majd sütőpapírral bélelt formába öntjük, és kb. 30 perc alatt, 180 fokos sütőben megsütjük. Püspökkenyér formában ne...

Elkészítési idő: párperc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az öt legjobb csokoládékrém
Az öt legjobb csokoládékrém

Csokoládékrém – Elkészítése: 4 tojássárgájából 150 g porcukorral gőz fölött sűrű krémet főzünk. 100 g vajat habosra kikavarunk, 3 rúd puhított csokoládéval és belekeverjük a félig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés kürtöskalács muffin(Új)
Bögrés kürtöskalács muffin(Új)

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sütésnélkül Mákos-almás kocka
Sütésnélkül Mákos-almás kocka

Mákos-almás kocka A kókuszreszeléket a mákkal és a lenmaggal ledaráljuk. A datolyát kimagozzuk, a vízből keveset hozzáöntünk, és késes aprítóval szinte krémesre aprítjuk. Összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk