menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás sajttorta


Írta:

Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg gyömbéres keksz
5 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor
2 marék dió

A sajtkrémhez:

25 dkg krémsajt
20 dkg barna cukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 kiskanál vaníliakivonat
5 db tojás

A karamellöntethez:

17.5 dkg cukor
0.6 dl víz
0.5 kiskanál citromlé
2.5 dl tejszín

Elkészítés:




A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd egy 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.

A formát alufóliával háromszor körbetekerjük úgy, hogy az alufólia pereme magasabban legyen, mint a formáé, majd a kekszmorzsa tetejére is alufóliát helyezünk, és 12 percig sütjük.

A krémsajtot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, majd egyesével a tojásokat, és a kihűlt tésztára kanalazzuk.

A tortaformát egy mélyebb tepsibe állítjuk, a tepsit félig megtöltjük vízzel, és a tortát készre sütjük. (Akkor jó, ha a krémsajtos töltelék a széleken kicsit felpuffad és remegőssé válik.) Ezután kivesszük a vízfürdőből, eltávolítjuk az alufóliát, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

A karamellöntethez a cukrot elkeverjük a vízzel és a citromlével, addig forraljuk, míg a cukor fel nem oldódik, majd még kb. 9 perc alatt karamellizáljuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt, majd egy kissé visszaforraljuk (kb. 8 perc). Amikor kissé kihűlt, a sajttorta tetejére öntjük, megszórjuk a durvára vágott dióval, majd a tortát még néhány órára visszatesszük a hűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós guba (maradék bejgliből)
Diós guba (maradék bejgliből)

A bejglit felszeletelem, majd egy jénaiba egymás mellé rakom a szeleteket. Az almákat megpucolom és lereszelem, a tejet felforralom a cukrokkal és a tejszínnel. Amikor felforrt, a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis málnás szelet
Csokis málnás szelet

Készíts elő egy nagy méretű gáztepsit, béleld ki sütőpapírral, én a legnagyobbat használtam, ami befér a sütőmbe. Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát ne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Epres - Epres keksztorta
Epres - Epres keksztorta

1. A tejben a kristálycukorral a szokásos módon megfőzzük a pudingot, és hűlni hagyjuk. 2. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként belevegyítjük a pud...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk