menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart túrós


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej

A töltelékhez:

50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

A megszóráshoz:

porcukor

Elkészítés:


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL
KRÉMES - CITROMOS KRÉMMEL

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Puha mézes puszedli
Puha mézes puszedli

A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Pudingos - Pudingos süti
Pudingos - Pudingos süti

1. A tetszés szerinti ízesítésű pudingport megfőzzük. 2. Lehet bele mazsolát is tenni. 3. A tészta hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a tojást nem kell szétválasztani....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bagolyszem
Bagolyszem

Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral,4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverni. A fehérjét is felverni, és óvatosan belekeverni a tojássárgás masszát....

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk