menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyerek


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hűtőben kelt kenyér

5 bögre finomliszt
2 bögre langyos víz
2 ek étolaj
2 tk só
11 gramm szárított élesztő

A tésztát nem kell dagasztani. A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, hozzá keverjük egy villával az étolajat, majd a langyos vizet. (1 bögre= 2,5 dl)

Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük este. Reggel már süthetjük.

Megkelt a tészta.

Ekkor kissé átgyúrjuk. Most gömbölyűre formáztam.

Egy hőálló tálat sütőpapírral kibéleltem, a kenyeret bele tettem. Egy késsel 4 helyen kissé bevágtam. Vízzel lespicceltem, a teteje alsó felét is és rátettem a tetejét.

240 C-ra bekapcsoltam a sütőt, hideg sütőbe tettem. Amikor elérte a hőfokot, utána 60 percig sütöttem. Kivettem, újból lespricceltem vízzel a tetejét és még jó 10 percet sütöttem.

Sütő függő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e? Nagyon szép lett a belsője.

Elkészítés:


Házi-kenyér

0.5 kg liszt
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
instant élesztő
2.5 dl meleg víz


A hozzávalókat összekeverem és 10-15 percig dagasztom.

Aztán letakarjuk és 40 percig kelesztjük.

Lazán ismét átgyúrjuk és ismét hagyjuk kelni 20-30 percig.

A sütőt bekapcsolom, kis vizet teszek egy lábasba párásítani és a sütő aljára rakom.

Végül kis vízzel lekenem az időközben kiformázott kenyeret, és 40-45 perc alatt készre sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://cookpad.com/hu/kereses/h%C3%A1zi-keny%C3%A9r

A kenyérsütésről:
http://www.joegeszseget.hu/jo-kenyeret-sutok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Egyszerű tejes kifli
Egyszerű tejes kifli

1. Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. 2. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Jénaiban sült kenyér
Jénaiban sült kenyér

1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakukkfüves focaccia
Kakukkfüves focaccia

A liszt közepébe kis mélyedést készítünk. Az élesztőt a cukorral és 80 ml vízzel elkeverjük, a lisztre öntjük, és letakarva 10 percig pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a sót, 2 evőkan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hugom sajtos rud
Hugom sajtos rud

A tejet fel langyosítom és az élesztőt fel futtatom benne aztán az egészet jól össze dolgozom és két órára a hütőbe teszem !Utána kb 3-miliméterre nyújtom megszórom a tetejét sajtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk