1,5 kg közepesen kemény körte
30 dkg cukor
1 egész fahéj
1 csipet citromsav
A körtéket pucold meg, csumázd ki, és darabold tetszőleges méretű részekre. Fogj egy akkora lábast, amiben mind elférnek, öntsd háromnegyedig vízzel, tedd bele a citromsavat és a körtéket, és hagyd őket ázni. Egy másik edényben forralj fel fél liter vizet a cukor és a fahéj társaságában, majd hűtsd le ezt a keveréket.
A kiválasztott befőttesüveget, illetve -üvegeket fertőtlenítsd ki jó alaposan, és helyezd el bennük a körtéket. A már kihűlt cukros lével öntsd fel a körtéket, úgy, hogy ne nagyon maradjon levegő az üvegekben.
Ezután tégy rájuk egy réteg fóliát, arra egy kis tartósítószert - például citromsavat -, majd még egy fóliát, és tedd száraz dunsztba a befőtteket legalább egy napra, utána mehetnek a spájz polcára.
Ha nem szeretnéd tartósítószerrel eltenni, akkor, amikor kész, helyezd az üvegeket egy lábasba, és 20-25 perces forralással tartósítsd, csak arra ügyelj, hogy ne pattanjon el az üveg.
10 perc 1. A meggyet leszárazzuk, alaposan megmossuk. (Tipp! Gyakran kukacos a meggy, így ha pár órára vízben áztatjuk a megmosott meggyet, akkor kijönnek a kukacok belőle. Ezt é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét villával habosra verjük. A virágok szárát letépjük úgy, hogy egy pici maradjon belőle, aminél meg tudjuk fogni. Egyenként belemártjuk, majd vékonyan bekenjük a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű