menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Porhozzávalók: • 65 dkg liszt, • 1 cs. Kotányi mézes sütemény fűszerkeverék, •
másfél teáskanál szódabikarbóna Ezeket összekeverjük, majd belekeverünk még 15 dkg porcukrot,
1 citrom és egy narancs reszelt héját. (citrom és narancs elhagyható)

2 tojást habosra keverünk 35 dkg mézzel (akác a legjobb, de virágméz is megteszi),
majd hozzáadunk 4 evőkanál olajat és 3 evőkanál vizet.

A két edény tartalmát összekeverjük, jól összegyúrjuk, és zárható műanyag edényben
(vagy konyharuhával letakarva) reggelig a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztes deszkára borítjuk,
újra átgyúrjuk, ha nagyon puha a tészta még adhatunk lisztet hozzá. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk
a kívánt formákat, majd sütés előtt a tepsiben egész tojással megkenjük. Csak néhány percig sütjük.

Elkészítés:


Írómáz receptje díszítéshez:

1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet

A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk az átszitált porcukrot
és simára keverjük. Végén belekeverjük az ecetet (ecet helyett a citromlé is jó)
Zacskóba szedjük (2-3 külön zacsiba), pici lyukat vágunk a csücskére és lehet díszíteni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta felpúposodását a hosszas gyúrással lehet elkerülni. Jól ki kell dolgozni. Sütés előtt csak tejjel, tejszínnel kenem le. A fedőmázat is zacskóval viszem fel (nagyobb lyuk kell rá), de előbb vastagabb vonallal kontúrozok, így nem folyik túl a mintán.

Mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Al­ma­torta liszt és cukor nél­kül
Al­ma­torta liszt és cukor nél­kül

1. Keverd össze az almaszeleteket, az édesítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, a 2 evőkanál mandulalisztet, a citromlevet. Forrald össze majd húzd is le a tűzről. és hagyd állni, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Breton vajas keksz
Breton vajas keksz

A puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát (ami inkább mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eredeti somlói galuska
Eredeti somlói galuska

A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Hamis túrós
Túrós - Hamis túrós

1. A tésztához valókat összegyúrjuk. 2. Elfelezzük, a nagyobbik felét belenyomkodjuk a tepsibe, a másik feléből majd rácsot készítünk a krém tetejére. 3. A pudingot megfőzzü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk