Tészta
3 db tojás
100 g cukor
1 tk szódabikarbóna
200 g liszt
Töltelék
3 narancs
3 mandarin
150 g ananász
150 g banán
Krém
50 g zselatin
1 cs vaníliás cukor
900 g tejföl, sovány
200 g cukor (csökkenthető a mennyiség, ízlés szerint)
A zselatint áztassuk be hideg vízbe, hagyjuk jól megduzzadni, majd annyit melegítsük, amíg feloldódik ( forralni nem szabad). Hagyjuk hűlni.
A tésztához robotgéppel keverjük össze a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztben elkevert szódabikarbónát. Zsírpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsiben süssük előmelegített sütőben 180 °C hőmérsékleten 15 percig (tűpróba).
A kihűlt tésztát vágjuk 1,5 x 1,5 cm-es kockákra.
A narancsot vágjuk szeletekre, az ananászt és a banánt kockákra, a mandarint bontsuk gerezdekre.
A tejfölt keverjük robotgéppel oldódásig a cukorral és a vaníliával, majd keverjük el a zselatinnal.
Kerek tortaforma alját, oldalát béleljük ki gyümölcsökkel (lásd kép!).Kis krém,ami ellepi a narancsszeleteket.
Szórjuk bele a tésztakockák és a gyümölcsdarabok felét, öntsünk rá, hogy ellepje a tejfölös krémből, majd ismét tészta, gyümölcs, krém.
Fedjük le folpackkal, és tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a lime reszelt héját és levét. 2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásból készítsünk piskótát egy nagyobb tortaformába. Krém: Az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéja és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a diót sütőpapírra tepsibe tettem és 160 fokon kb 10 percig pirítom, aztán ledaráljuk. 2. a tojásfehérjét felverjük a végén apránként adagolva hozzá a cukrot is, aztán lazán ne...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes