menu

Családireceptkönyv.hu

Négy emelet mennyország


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a kakaós keksz réteghez:

1 csomag győri édes kakaós keksz (180 g)
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Világos kekszréteghez:

15 dkg darált háztartási keksz
1 evőkanál porcukor
30 g puha vaj
annyi tej, hogy kicsit összeálljon

Túrós krémhez:

250 g túró
2 dl tejszín

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
4 és 3 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor

Vaníliás krémhez:

6 dl tej
2 csomag vanília puding
6-8 evőkanál kristálycukor ízlés szerint
100 g puha vaj 2 evőkanál porcukorral habosra keverve

A tetejére:

3 dl tejszín

1 cs. habfixáló (dr. Oetker)
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint

Elkészítés:



Kell egy 22 cm átmérőjű tortaforma, amibe a rétegeket fogjuk belesimítani a következő sorrendben.
A legalsó kakaós réteghez a kekszet ledaráljuk és a puha vajjal elmorzsoljuk, majd egy kevés tejjel nagyjából összeállítjuk, nem baj ha kicsit darabosnak tűnik, mert jobban bele tudjuk nyomkodni a formába.

Utána a világos kekszréteget is hasonlóan elkészítjük, majd a kakaós rétegre nyomkodjuk.
A túrót a 4 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral villával jól kikeverjük és félretesszük.
A tejszínt a cukorral elkezdjük verni, majd pár perc múlva a habfixálót is hozzáadjuk és kemény habbá verjük.
A habot és a túrót szilikonlapáttal vagy fakanállal összekeverjük, majd rásimítjuk a kekszrétegekre.
Letakarjuk és hűtőbe tesszük míg a pudingos krémet elkészítjük.
A pudingokat a tejjel és cukorral sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízbe tesszük hűlni, de közben többször átkeverjük, hogy ne csomósodjon meg.
Ezalatt a vajat a 2 evőkanál porcukorral habosra keverjük.
Mikor a puding már kihűlt, robotgéppel belekeverjük a habosított vajat, majd a túrókrémre simítjuk.
A tetejére a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, a már előbb leírtak szerint felverjük, majd a torta tetejére simítjuk.
Darabolt étcsokoládéval megszórjuk, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A tökéletesen könnyű rizsfelfújt, rizskoch
A tökéletesen könnyű rizsfelfújt, rizskoch

A vizet oda teszem melegedni, közben egy kanál vajon megmelegítem a rizst. Amikor már a rizs átmelegedett hozzáadom a meleg vizet. Amint a vizet elfőtte, hozzátöltöm a meleg tejet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Epres krém muffinokra
Epres krém muffinokra

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres kosár
Epres kosár

Bolti levelestészta kiszaggatva, maffin formában sütve,hogy kosár alakja legyen. Krém: 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 eper puding ezt felfőzni, ha kihül 10 dkg vajjal jól kikeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Gyümölcsös rizskocka
Gyümölcsös rizskocka

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukor felével fehéredésig keverjük. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztbe belekeverjük a sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk