menu

Családireceptkönyv.hu

Olajos-ecetes almapaprika


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 l víz, 8-9 dl 10%-os ecet, 50 dkg cukor, 2 ek. só, 6 dl olaj, mustármag. Ezt fel kell forralni, ebben a lében kell kb. 13 percig főzni az almapaprikát. Én félbevágom a paprikát, jobban elfér az üvegekben. Egyszerre nem kell túl sokat főzni, inkább több részletben (mondjuk én a 6 kg paprikát 4-részre adagolva tettem az olajos lébe). Ha megfőzted mindet, akkor a lébe 2 kiskanál szalicilt kell tenni. üvegekbe rakod a paprikákat, majd ráöntöd a forró levet, lezárod az üvegeket és száraz dunsztba kell tenni ? Ennyi lé kb. 8-9 kg paprikához elegendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Hidegvizes uborka
Hidegvizes uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tavaszi káposztasaláta
Tavaszi káposztasaláta

A káposztát megtisztítjuk, felnegyedeljük, és kivágjuk a torzsáját. A negyed káposztákat deszkára fektetve vékonyan felszeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk, és összeforgatjuk...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FOKHAGYMAKRÉM
FOKHAGYMAKRÉM

A fokhagymákat gondosan megtisztítottam, lemértem, majd aprítógéppel (ennek híján bormixerrel vagy húsdarálóval) pépesítettem. Egy kiló tisztított fokhagymához 15 dkg. asztali (nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú káposzta
Savanyú káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk