menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós,puha csülök


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.

Elkészítés:


Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el elő este és hagyjuk állni reggelig. Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet. Jó étvágyat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bedő
Sertésszelet Holstein módra
Sertésszelet Holstein módra

A hússzeleteket kiklopfoljuk. Bepanírozzuk, majd kisütjük. Minden húshoz sütünk egy tükörtojást, ami majd a hússzeletekre rakunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Karaj Gundel módra
Karaj Gundel módra

,, A leöblített húst besózzuk és egészben átsütjük, kérget sütünk rá, majd felszeleteljük. A vaj egy részéből liszttel és tejjel besamelt készítünk, hagyjuk kihűlni, és hozzákeverü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi szelet
Bakonyi szelet

A felszeletelt húst sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró olajban mindkét oldalán megpirítom. Kiszedem a serpenyőből, majd belerakom a felkockázott bacon-t, hagymát, fokhagymát....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hencsi
Fertődi tokány
Fertődi tokány

A húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk. A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk