fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
a sós változathoz csipet só és kiskanálnyi szárított oregánó
A töltelékhez:
250 g sajtkrém (lehet natúr, vagy zöldfűszeres)
200 g szeletelt füstölt, főtt sonka
1 doboz friss csíra (pld. póréhagyma csíra)
Összeállítom a palacsintatésztát, negyed órát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat és hagyom kihűlni. Mindegyiket megkenem sajtkrémmel, megszórom friss csírával, beborítom sonkaszeletekkel, majd feltekerem és két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Csírával díszítve tálalom.
Előétel.
Olvasszuk fel a fagyasztott spenótot egy fazékban a tűzhelyen. Ezután keverjük össze a liszttel, tojással, fokhagymával, sóval és tejjel. A palacsinta tésztájának simának és kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát és a füstölt húst kockázzuk fel (a füstölt oldalast csíkozzuk fel. Tegyük a szalonnát a kuktába és kezdjük kisütni a zsírját. Ha félig kisült, tegyük hozzá a füstölt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű