menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás-sajtkrémes palacsintatekercs, csírával


Írta:

Elk. idő: 0,5 óra
Adag: 10 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


fél liter tej
8 (púpozott) evőkanál liszt
2 tojás
a sós változathoz csipet só és kiskanálnyi szárított oregánó

A töltelékhez:
250 g sajtkrém (lehet natúr, vagy zöldfűszeres)
200 g szeletelt füstölt, főtt sonka

1 doboz friss csíra (pld. póréhagyma csíra)

Elkészítés:


Összeállítom a palacsintatésztát, negyed órát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat és hagyom kihűlni. Mindegyiket megkenem sajtkrémmel, megszórom friss csírával, beborítom sonkaszeletekkel, majd feltekerem és két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Csírával díszítve tálalom.
Előétel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Ricottás,lazacos spenótos palacsinta diétás(GymBeam)
Ricottás,lazacos spenótos palacsinta diétás(GymBeam)

Olvasszuk fel a fagyasztott spenótot egy fazékban a tűzhelyen. Ezután keverjük össze a liszttel, tojással, fokhagymával, sóval és tejjel. A palacsinta tésztájának simának és kicsit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergely
Lucskos káposzta
Lucskos káposzta

1. A szalonnát és a füstölt húst kockázzuk fel (a füstölt oldalast csíkozzuk fel. Tegyük a szalonnát a kuktába és kezdjük kisütni a zsírját. Ha félig kisült, tegyük hozzá a füstölt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
pásztor tarhonya
pásztor tarhonya

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Tepsis burgonyatócsni
Tepsis burgonyatócsni

A burgonyákat megámozom, nagy lukú sajtreszelőn lereszelem. A reszelt krumplit összekeverem a tojással, tejszínnel, olajjal, szódabikarbónával, riszliszttel, sóval, borssal, alapo...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk