Két darab, zöldfűszeres olajban pácolt csirkemellet sütöttem serpenyőben.
Míg sültek megpucoltam és karikára vágtam néhány burgonyát, majd ezeket is bedobtam mellé. Mire a két hús teljesen átsült, addigra a krumpli is elkészült.
Közben egy edénybe - egy savanyúságos kis vödröt használtam - egy tojássárgát ütöttem, amit olajjal kikevertem. Mustárral, citromlével, borssal, sóval, cukorral ízesítettem, tejföllel hígítottam végül került bele egy kis chilipehely, mert csípősen szeretem.
Ezek után egy fél fej hagymát apróra vágtam, egy répát lereszeltem a nagylyukú reszelőn és egy jókora darab káposztát is.
Ezeket nyersen belekevertem az előkészített szószba és betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Amikor a csirkemell elkészült vízszintesen félbevágtam, két-két szeletet kapva így.
Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat. Egy serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk,kicsit kiklopfoljuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és kevés olajon elősütjük. A trappista sajtot ler...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. 2. A húst megmossuk, közepes méretű kockákra vágjuk, az ízlés szerinti arányokban elkevert fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű