Egy vödörnyi szilvából lett 2 nagyobb és 3 kisebb üveg sűrű lekvár.
A szilvát megmostam, kimagoztam és egy nagy tepsibe tettem az egészet. A sütőt először 170 fokra állítottam be, majd később, mikor már kicsit összeesett a szilva, akkor lejjebb vettem 150 fokra. Időnként megkevertem. Ha szükséges, krumplitörővel áttöröm, de semmiképp nem botmixerezem. Körülbelül 3-4 óra alatt készült el (de volt olyan alkalom, hogy 8 óra alatt lett megfelelő állagú). Sűrű, krémszerű lekvár lett belőle. Forrón üvegekbe töltöttem és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
http://aprosef.hu/narancsos_sutotok_lekvar_recept A sütőtököt hosszában félbevágom, kimagozom, felszeletelem. Előmelegített, 200 C fokos sütőben 40 perc alatt megsütöm. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és apróra daraboljuk. Egy fazékban a vízzel lefedve addig főzzük, míg pépes nem lesz. Ha az alma puha, akkor már botmixerrel is segíthetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA citromokat forró vízben alaposan megmosom, körömkefével megsikálom, majd a tetején, kereszt alakban bevágom (mintha negyedelni akarnám) majdnem teljesen, pár centit meghagyva, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű