15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg kukoricaliszt
2 dl langyos víz
só, ízlés szerint
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, a vizet szép lassan adagolva öntöttem a lisztkeverékhez. Mikor a tészta egybeállt, annyi darabra vágtam, amennyit tortilla-t szerettem volna, majd egyesével gombócokká formáztam.
Ezután a tésztákat nagyon vékonyra nyújtottam, ügyelve arra, hogy ne igazán legyen nagyobb, mint a serpenyő, mert akkor ki fog lógni a széle.Felforrósítottam a száraz serpenyőt és lepények mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem.
Mikor, még forró volt, gyorsan félbehajtottam, mert tudtam, ha hagyom kihűlni, akkor ketté fog törni ennél a műveletnél.
Innentől kezdve már csak a belevalók következtek, a tejfölt elkevertem egy gerezd fokhagymával, ezzel megkentem a lepényeket. Erre halmoztam a fekete erdei sonkát, reszelt sajtot és egy kis rukkolát.
Bármivel tölthető.
Kockázzuk fel a húst és a szalonnát (1 cmx1 cm) 2. Keverjük össze őket és keverjük hozzá a sót, 1 zacskó borsot egészben, 1 zacskónyit pedig durvára törve. Kb. ugyanennyi szintén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először adjuk hozzá a burgonyát a vízhez, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg megpuhul. 2. Tegye át a burgonyát a tálba, és törje össze. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEz a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét. A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Hűtés után kb 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, majd félretesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű