1 kg burgonya
Só
Bors
Petrezselyem
4 főtt tojás
3 tojás
Zsemlemorzsa
Olaj sütéshez
1. Először adjuk hozzá a burgonyát a vízhez, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg megpuhul.
2. Tegye át a burgonyát a tálba, és törje össze. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Mindent jól összekeverünk.
3. A kemény tojásokat negyedekre vágva elkészítjük.
4. A keverékből golyókat formálunk, és egy kézzel lapítsuk el. Adjunk hozzá egy darab tojást, és zárjuk le a rántásokat.
5. Mindegyiket kenjük meg a felvert tojásos keverékkel, majd kenjük be a zsemlemorzsával.
6. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
Hagebutten waschen, Stiel und Fliege entfernen und mit wenig Wasser weichkochen. Erst durch ein grobes, dann ein feines Sieb passieren. Mus(750g) mit Gelierzucker und den übrigen Z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA garnélát - ha fagyasztott - felengedjük, ha friss, megtisztítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, és ezeket összekeverjük fél citrom lev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb jénai tál aljára tesszük a körte szeleteket. A barna rizst megfőzzük félig vízben aztán tejben. Amikor kihűlt akkor belekeverjük a tojások sárgáját és a cukrot és a m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű