Hozzávalók egy őzgerincformához:
18 dkg porcukor (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, 18 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 2 csomag vaníliáscukor, ízlés szerint mazsola (el is hagyható), 2 XXL-es és egy normál natúr piros pettyes túró-rudi, 10-12 db babapiskóta, 20 gr étkezési zselatin, 1 citrom, 3 dl tej.
2 dl tejben elkevertem a zselatint, majd felfőztem. Félretettem hűlni, addig amíg a túrós részt elkészítettem.
A porcukrot a vajjal habosra kevertem, majd hozzáadtam az összetört túrót, vanilliáscukrot, a citrom reszelt héját, a mazsolát és jól összekevertem. Utána egy fél citrom levével újból kikevertem. Addigra kihűlt a zselatinos tej is , amit hozzáöntöttem és alaposan elvegyítettem, simává kevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem és beleöntöttem a túrós massza felét. Erre elhelyeztem a túró-rudikat, majd befedtem a maradék túróval.
A megmaradt 1 dl tejbe hirtelen megmártottam (ne ázzon el) a babapiskótákat és a túrós masszatetejére sűrűn leraktam.
Becsomagoltam fóliába és hűtőszekrénybe tettem dermedni. Legalább 3 órát legyen a hidegen. Én fogyasztás előtti nap este készítettem és remekül megszilárdult a tortám.
Hűtés után, kifordítottam az őzgerincből, lehúztam róla a fóliát és csokireszeléket kapott díszítésként.
A sütőt 180 fokra begyújtjuk, egy-két sütőlemezre vagy tepsire sütőpapírt vágunk. A liszteket, kakaót, porcukrot, szódabikarbónát és a fűszereket alaposan elkeverjük. A vajat me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű