Sajttorta sütés nélkül
(kb. 15 szelet)
200 g keksz (bármilyen, amit szeretsz)
90 g vaj, olvasztva
500 g mascarpone
500 g krémsajt (lehetőleg Philadelphia)
3 ek porcukor
1 tk vaníliakivonat vagy -paszta
1 citrom finomra reszelt héja
a tetejére:
a legfinomabb házi lekvárunk (pl. áfonya, erdei gyümölcs, meggy)
1. A kekszet ledarálom, az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy 20x20 centis szögletes forma aljára nyomkodom.
2. A krémsajtot kikeverem a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A kekszrétegre simítom.
3. A lekvárt a tetejére kanalazom. Ha nagyon folyós a dzsem, érdemes egy lapzselatint hideg vízbe áztatni, a dzsemből egy kicsi felmelegíteni, abban feloldani a zselatint, aztán az egészet összekeverni, és úgy tenni a torta tetejére.
4. Egy órát hűtöm.
Facebook Tumblr Tweet Google+
torta gyümölcsös krémsajt sajttorta kezdőknek is
Ajánlott bejegyzések:
A hozzávalókat összegyúrom, vékonyra kinyújtom, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kisebb körformával megjelölöm, majd szívószállal lyukakat szúrok rá. Tepsibe teszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Túrót kikeverjük a porcukorral,tojással, majd hozzákeverjük a lisztet,sütőport és a sót. 2. Nedves kézzel kis korongokat formázunk belőle,majd forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 15p Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta, egy kevés tejföllel lazítjuk a masszát. Gyúrhatunk hozzá kevés aprított diót, vagy aszalt gyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szárazakat összekeverem (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor), majd a többi hozzávalót hozzáadom. Fél órát állni hagyom, a sütőt előmelegítem. A tészta egyik felét kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű