5 literes ásványvizes flakon
– zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, cukkini, karfiol, paprika, zöld-paradicsom, répa, hagyma stb.)
– víz
– só
– kapor
Így készül:
1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.
2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy csapott evőkanál sót.
3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely! Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható. Ha többet áll,annál jobb.
4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Vigyázz! Spriccel. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!
Előkészítünk kb. 10 db 700 ml-es befőttes üveget. Alaposan kimossuk, és szárazra töröljük őket. Az uborkákat megmossuk és megtisztítjuk a száruktól. Ezután megtöltjük az üvegeket a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűészítés: A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt csak hidegen összekeverem, azután folyamatosan dobálom bele : uborka, alma paprika, TV paprika, hegyes paprika, káposzta, karfiol, brokkoli, hagyma, zöldparadicsom félérett pa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az uborkát szeletekre, a káposztát, a hagymát és a zöld paradicsomot spárgavékony csíkokra összevágjuk. 2. Ezután a fűszerekkel jól összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű