1 kg brokkoli –1 nagyobb fej
50 dkg csiperkegomba
6 tojás
5 db paradicsom
5 dkg + 1 evőkanál vaj
1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
5 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
8 dkg trappista sajt
só, bors
A brokkolit alaposan megmossuk, levágjuk a szárát és a kiskuktáknak adjuk, hogy szedjék rózsáira. Forró, sós vízben puhára főzzük, de figyeljünk arra, hogy kemény maradjon, nem szabad szétfőzni. A gombát a gyerekek segítségével megpucoljuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Serpenyőben felolvasztjuk az 5 dkg vajat, megszórjuk mediterrán fűszerkeverékkel, és a fűszeres vajban megpároljuk a gombát. Öt tojást megmosunk, keményre főzünk. Ha a brokkoli és a tojások megfőttek, és a gomba megpuhult, 1 evőkanál vajjal kikenünk egy hőálló tálat. A tojásokat tojásszeletelővel együtt a gyerekekre bízzuk. A paradicsomokat megmossuk, megtöröljük és karikára szeljük. A jénai aljára halmozzuk a gombát, ezt követi a brokkoli, a tojás, és a paradicsom. Természetesen a zöldségek elrendezésében is segíthetnek a kiskukták. A fokhagymákat megpucoljuk. A tejfölt egy db nyers tojással keverjék simára a gyerekek, és kérjük meg őket, hogy zúzzák bele a fokhagymát. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsék a mártást. Továbbá kérjük meg őket, ha elég nagyok hozzá, hogy reszeljék le a sajtot. A zöldségekre öntsük rá a tojásos tejfölt, szórjuk meg reszelt sajttal. A tálat fedjük le és 180 fokon, fél órán keresztül süssük az ételt, majd vegyük le róla a fedőt, vagy a fóliát és süssük még 10 percig. Savanyúsággal kínáljuk.
A hagymát a füstölt tarjájával együtt margarinon, és a szójaszószon megpárolom, majd hozzá adom a pulykamellet, és együtt párolom a hús kifehéredéséig, megszórom az újhagymával,...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, felkockázzuk. A cukkinin hagyjuk rajta a héját, szebb lesz az összhatás. (Nekem egy kisebb zsenge példányom volt, ezért magozni sem kellett). A lilahagymát...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűEzeket az alapanyagokat egyszerűen összekevertem. A tésztát robotgépben összedolgoztam. Egyszerűen csak beleöntöttem a tálba a lisztet és a többi hozzávalót, és spirál keverővel ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dagadót megdarálom, vagy még a vásárláskor a hentessel megdaráltatom. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel és a finomra vágott vöröshagyma felével, őrölt borssal, pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű