350-500 dkg keksz
2 csomag vaníliás puding
8 dl tej
20 dkg cukor
2-3 dl tejszín
3 ek. olvasztott vaj
3-5 ek cukor
1-1,5 dl tej
egy kevés liszt
Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!
Egy jénai tálat beborítunk a keksszel.
Erre rákenjük a krém egyik felét.
Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz.
Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk.
zárhatjuk
Extra tipp: ha szeretjük az intenzívebb vaníliás ízt, tegyünk a krémbe 2 zacskó vaníliás cukrot.
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről. Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű