50 dkg liszt
2 ek vaniliás cukor
fél sütőpor
25 dkg vaj
3 tojássárga
tej amennyit felvesz
3 tojásfehérje
30 dkg porcukor
Összegyúrom a tészta hozzávalóit, majd 3-5 mm vastagságóra kinyújtom, majd kis karikákat vágok. Ezeket sütőpairra tesszük, majd habzsák segítségével rányomom a cukros tojásfehérjét.
lassú tűzön megsütöm
2-2 karikát barackdzsemmel összeragasztok
ha erős a tűz akkor a tészta odasűl, és a hab nem lesz megkeményedve. A teteje olyan kell maradjon mint a habcsók.
Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát pároljuk puhára egy vízzel teli lábas felett kb. 20 perc alatt. Tegyük a robotgépbe és pürésítsük simára a datolyával. Vigyázat, nehéz abbahagyni, ha egyszer megkó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sutoporral, ossze keverem és konny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat bele ütjük egy tálba,felverjük,majd hozzáadjuk a lisztet,a csipet sót és a tejet,majd csomómentesre keverjük.Hozzáadjuk a vizet is és elkeverjük. Meghámozzuk az almát é...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz