Hozzávalók:
2 levélnyél rebarbara
1 csésze magozott cseresznye
1 csésze cseresznyelekvár
kevés cukor
A morzsához:
1 csésze roszliszt
fél csésze vaj
csipetnyi vanília
1 szál levendula
1 csésze mandula apróra vágva
kevés cukor
csipetnyi só
Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.
A tojást kézi habverővel picit felverem, hozzáadom a sót és 3/4 bögre tejet fokozatosan hozzákeverek. Beleteszem a lisztet és apránként vizet adagolva hozzá kikeverem. Ne legyen sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, félreteszem amíg összeállítom a tölteléket. 2. A tojásokat szétválasztom: a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a túróval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztva a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákkal összekeverjük a felolvasztott csokit, hozzá a krémsajtot, majd beleforgatjuk a habot. Egy tepsibe vizet öntünk,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű