menu

Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás morzsasüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 levélnyél rebarbara

1 csésze magozott cseresznye

1 csésze cseresznyelekvár

kevés cukor

A morzsához:

1 csésze roszliszt

fél csésze vaj

csipetnyi vanília

1 szál levendula

1 csésze mandula apróra vágva

kevés cukor

csipetnyi só

Elkészítés:


Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.

Rebarbarás morzsasüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palacsinta ahogy a Macsektól tanultam...
Palacsinta ahogy a Macsektól tanultam...

A tojást kézi habverővel picit felverem, hozzáadom a sót és 3/4 bögre tejet fokozatosan hozzákeverek. Beleteszem a lisztet és apránként vizet adagolva hozzá kikeverem. Ne legyen sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Túró rudi süti
Túró rudi süti

1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, félreteszem amíg összeállítom a tölteléket. 2. A tojásokat szétválasztom: a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját összekeverem a túróval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttorta, mini
Sajttorta, mini

A tojásokat szétválasztva a fehérjét habbá verjük. A tojássárgákkal összekeverjük a felolvasztott csokit, hozzá a krémsajtot, majd beleforgatjuk a habot. Egy tepsibe vizet öntünk,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 8 aprósütemény egy tésztából
8 aprósütemény egy tésztából

A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk