80 g rostkeverék
2,5 g szódabikarbóna
1 teáskanál só
15 gr kókuszolaj
2 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
95 g langyos víz (18 g víz helyettesíthető citromlével- amit szívből ajánlok is, mert finomabb lesz a tészta)
tetszés szerint fűszerek, fokhagymapor, bors, bazsalikom, oreganó, kakukkfű
Összegyúrjuk 10 percig pihentetjük. Négy részre osztjuk majd egyenként kisodorjuk és elkészítjük a császárzsemle formát és a tetejét egy felvert tojással megkenjük. Megszórhatjuk lenmaggal vagy szezámmaggal. 170 fokon 40 percig sütjük.
Kenyerem: 330 ml víz, 460 g tk. liszt, 40 g. búzasikér. Az aldis liszt azért jó, mert össze van keverve benne több fajta liszt + élesztő. Semmit nem kell csinálni vele, csak megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 300 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával 2. Tészta érés: 35 perc 3. Tészta osztása, mérése: 5x120g 4. Tészták felgöbölyítése 5. Felvert tojással való átkené...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA mazsolát forró vízbe áztatom, közben a többi alapanyagot villával alaposan összekeverem. Amikor a mazsola kicsit megszívta magát vízzel (kb. 10 perc), lecsepegtetem, és a túróhoz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű