30 gramm bambuszrostliszt
15 gramm kókuszliszt/mandula
30 gramm rostkeverék (Szafi) (plusz 22 gramm)
1 csomag szalalkáli
2 tojás
4 evőkanál négyszeres édesítő
10 evőkanál mandulatej 100gr
10 evőkanál olvasztott zsír (kókusz vagy kacsa)
75 gramm vaj
Krémhez:
2 vaníliapuding
1 liter mandulatej
4 kanál kakaópor
3-4 evőkanál édesítő
Az összes hozzávalót összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük a hűtőben.
1 csomag szalalkálit összekeverünk 22 gramm rostkeverékkel és átgyúrjuk vele a tésztát. 6 részre osztjuk és sütőpapír között amilyen vékonyra csak tudjuk, kinyújtjuk! Érdemes a papírt óvatosan mindig lehúzni róla és újra ráteríteni, tovább nyújtani, hogy a végén is könnyen lejöjjön a vékony tésztáról. Türelemjáték, de a végeredmény miatt megéri. 180 fokon 4-5 percig sütjük (szükséges, hogy egy egész kicsit a széle már kezdjen elszíneződni, ott ahol jó vékony a tészta,hogy valóban megsüljön. Sütőtől függően emiatt a sütési idő lehet akár 8 perc is. Amikor megsült min a hat lap, akkor jön a krémmel való betöltés.
A krémhez két csomag vaníliapudingokat 1 liter tejjel megfőzzük és megy bele a kakaópor valamint az édesítő. A kissé meghűlt krémmel rétegesen összerakjuk a lapokat. A tetejét porrá őrölt édesítővel meghintjük.
A banánt tejjel összeturmixolni és összekeverni a hozzávalókat. Sütőpapíros tepsiben 45 perc 180 fok.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sodóhoz egy kis lábas tesszük a 3 tojás sárgáját, a keményítőt, a sót és a tejszínnel simára keverjük. Ha már szép csomómentes, beleöntjük a tejet is. Belekaparjuk a vanília rúd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a mézet és a cukrot kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen, majd a fahéjat és a szódaport. Hab: 2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összetevőket turmixoljuk össze, majd tegyük egy üveg tálcára, kb. 1,5 cm vastagságban. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a kókuszolaj megszilárdul, és a desszert vágható állagúvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz