menu

Családireceptkönyv.hu

Húsleves gazdagon


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Pulyka leveshús - szárny, zúza, comb
Csirkeszárny, szív, zúza, hát
Leveszöldségek - répák, hagyma, karalábé, tetszés szerint brokkoli, karfiol
fokhagyma, friss petrezselyem
só, egész bors, rózsabors

Elkészítés:


A legegyszerűbb leves, amihez csak jó sok minden kell, hogy az íze ne legyen egysíkú illetve idő, mert a legjobb, ha akár 2-4 órát hagyjuk lassú tűzön főni. Szóval fogsz egy nagy fazekat és minden megmosott, felaprított húst beleteszel. Hideg vízzel felönteni és felforralni. A habját jó alaposan leszedni, hogy ne legyen a leves zavaros. Ha nem túl sok húst használsz, akkor tegyél bele egy húsleves kockát is, ez amúgy elhagyható. Aztán jöhetnek bele a zöldségek, minél változatosabb, annál finomabb. A sárgarépával vigyázz, ha túl sokat teszel bele, túl édes lesz a levesed. Ízesíteni sóval, színes borssal, rózsaborssal lehet, de ez valóban ízlés szerint. Én szeretek a végén még, tálaláskor friss petrezselymet beletenni, mert attól olyan friss lesz. Aki csípősen szereti, annak meg mehet bele csípős paprika is!

Húsleves gazdagon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilona
Palócleves 2
Palócleves 2

Egy pörkölt alapot készittünk. Lásd pörkölt recept oldalán. Amikor már majdnem puha a hús akkor hozzáadjuk a zöldségeket, vizzel még fölengedjük. A legvégén amikor már minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Kevés olajon elkészítjük a rántást, majd felöntjük paradicsomlével, ha szükséges vízzel hígítjuk. Mehet hozzá a só, cukor. 15-20 perc alatt készre főzzük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Káposztás bableves csülökkel
Káposztás bableves csülökkel

· Elkészítés: A babot és a csülköt előző este beáztatjuk. · Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzáadjuk a babot, a babérlevelet, és tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tavaszi zöldségleves
Tavaszi zöldségleves

1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük. 2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket. 3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel. 4. Hozzáadjuk a csontot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk