csirkeaprólék, vagy csont, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 szál zeller, fél fej karalábé, 2 káposztalevél, 3 marék zöldborsó, petrezselyem, zeller zöldje, 1-1 paradicsom, paprika, 1 fej vöröshagyma, só, bors, vegeta, őrölt szerecsendió, kömény ízlés szerint
rántáshoz: 1 ek olaj, 1 tk.liszt és késhegynyi pirospaprika
1. A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük.
2. Vékony rántást készítünk, majd megpároljuk benne a zöldségeket.
3. Fűszerezzük, felöntjük vízzel.
4. Hozzáadjuk a csontot. A habot leszedjük róla.
5. Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
6. A borsót akkor tegyük bele, amikor már a többi zöldség félig puha.
7. Ekkor szaggassunk bele galuskát és főzzük teljesen puhára.
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. ◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele...
Elkészítési idő: 10 perc + főzés Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Közepes1. Hagymát apró kockákra vágjuk és felhevített vajon üvegesre sütjük, megszórjuk liszttel, átforgatjuk és felöntjük az alaplével. 2. Néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű