menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomleves


Írta:

Elk. idő: 10 perc + főzés
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 70 g sűrített paradicsom
- 700 ml passata (passzírozott paradicsom)
- ½ fej zeller
- 2 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek cukor/édesítő
- 700 ml víz
- só, bors
- 80 g betűtészta (opcionális, ki is hagyható)

Elkészítés:


◾️A lisztet az olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele bazsalikomot azt is tehettek bele, nálunk a párom nem kedveli, ezért nem kerül a levesbe).
◾️Hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, gyöngyözve főzzük kb. 1 órát.
◾️Végül édesítjük cukorral vagy édesítőszerrel és már el is készültünk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Levesbetétként tehetünk bele betűtésztát vagy kínálhatjuk reszelt sajttal, mozzarellával is.

Paradicsomleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Diós cukkíni-krémleves
Diós cukkíni-krémleves

Margarinon, fedő alatt megpároljuk a felszeletelt cukkínit, és amikor majdnem puha levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a folyadékot. Megszórjuk liszttel, kicsit összepirítjuk és f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Vaddisznó húsleves
Vaddisznó húsleves

Hús a fazékba, felönt vízzel, felforral. Hozzá fűszerek, vhagyma és fokhagyma Bő 1 órát lassú tűzön főz Ekkor bele a zöldségek, petrezselyem, További 40-50 perc lassú főzés. A...

Elkészítési idő: Bő 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

1. Először a húsgombócokat készítem el, hogy kicsit össze érjenek az ízek. A darált húst a tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlével alaposan össz...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk