4 tojás
70 gramm mandulaliszt
100 ml cukrozatlan mandulatej
1 sütőpor
3 evőkanál kakaópor
4 eőkanál eritrit
Krém:
300 gramm sajtkrém
2 evőkanál natúr soya joghurt
1 evőkanál eritrit
vanília aroma
200 ml növényi tejszín
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az eritrittel habosra keverjük, majd megy bele minden további hozzávaló és egyneművé keverjük. A habot a kakaós masszával összeforgatjuk.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsin vékonyan eloszlatjuk és kb 150 fokon, légkeverésen 10 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük majd a többi hozzávalót összekeverjük és elkeverjük a tejszínhabbal. Hideg helyen hagyjuk amíg a tészta kihűl. A tésztát szabályos téglalapokká vágjuk fel, és a felén eloszlatjuk a krémet, majd az üresen maradt téglalapokat szépen ráhelyezzük. Hagyjuk hűtőben pihenni egy órát legalább.
Valójában ez a krém mennyiség nekem sok lett, így a maradékot majd felhasználom valami máshoz :)
A hozzávalókat összefőzni, mikor kihűlt, kanállal szaggatni, vizes kézzel gombócokat formázni! Végül prézlibe beleforgatni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a mézet és a cukrot kikeverjük, hozzáadunk annyi lisztet, hogy formázható legyen, majd a fahéjat és a szódaport. Hab: 2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA virágokat szedjük le a szárról, majd rakjuk bele egy lábasba amibe 2 dl vizet beleöntünk, hozzárakjuk a citromot karikára vágva, forraljuk össze, a levendulavirág a illóolajai a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet a kakaóporral összekeverni. Egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegíteni annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon, hozzáadni a rumot, az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz