50 dkg darált keksz
4 ek. kakaó
25 dkg margarin
15 - 20 dkg cukor
2 dl tej
1 dl rum
máz:20 dkg tortabevonó
2 ek olaj
A kekszet a kakaóporral összekeverni. Egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegíteni annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon, hozzáadni a rumot, az egészet összegyúrni,formába
nyomkodni. / 23 -24 cm/.
Gőz felett a tortabevonót olajjal felolvasztani, a süti tetejére kenni. Hűtőbe tenni, forró vízbe mártott késsel szeletelni.
1 nappal fogyasztás előtt elkészíteni.
. : almát hámozok, nagy lukú reszelőn reszelem, citromlével, fahéjjal főzöm. Amikor kész, adok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot, ki hűtöm. Gyúrok hozzá reszelt kekszet, gombócoka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejport és a kakaót jól átszitáljuk, hogy semmiképp ne legyen csomós, majd a cukrot 2 dl vízzel folytonos kavargatás mellett sűrű sziruppá főzzük. Mikor kezd gyöngyözni, a kakaót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazz ki 6 szufléformát és szórd meg kakaóporral, ugyanúgy mintha kiliszteznéd a sütőformát. Húzzd körbe az ujjad a forma peremén, így egyenletesen emelkedik majd fel a felfújt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverem a túrót a tejföllel. Hozzáadom a tojássárgákat. Belekeverem a tejfölt, búzadarát, vaniliás cukrot, citromhéjat. A tojások fehérjét felverem habnak pici citromlével. Na...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű