3 dl tejszín,
10 dkg csokoládé,
4 tojás sárgája,
10 dkg porcukor
Kb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé tesszük, s hozzáadjuk a csokis tejszínt. Habverővel addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, fagylaltgépbe tesszük, s addig kevertetjük míg megfelelő állagúra nem hűl.
A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTojás sárgáját habosra keverjük a cukorral,van.cukorral . Ebbe tesszük a vizet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral,(bele tesszük izlés szerint mazsolát ,fahéjat) össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a kakaóporral, a sóval, a porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Mehet hozzá az olvasztott, de nem forró étcsoki, a tojás sárgája, és a rum. Gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel és a cukrokkal. Vajon kissé átforgatjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához. Addig főzzük, míg elválik az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű