1,5 liter víz
1 kg cukor
1 citrom leve
25-3o dkg lereszelt gyömbér
1,5 l vízben egy kg cukrot olyan 30 -40 percig sziruppá főzök... ebbe rakom a lereszelt gyömbért kb25-30 dkg körül van... egy kifacsart citrom levét ezzel még főzöm 10 percet.. és lefedve kiteszem hűvösre... 18-20 órát ázik benne a gyömbér... aztán leszűröm.. sterilizált üvegekbe rakom... mivel ez elég tömény 1 liter vízhez 1-1,5 dl kell csak és veri a bolti gyömbér üdítőt.
A szilvát 20 dkg mézzel egy nagy, jól zárható (pl. csatos) befőttes üvegbe rétegezzük. A félbevágott vaníliarudat és a darabokra tört fahéjat akkor tesszük bele, mikor a rétegzés...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA narancsot, a mandarint jól megmossuk, és a levüket kifacsarjuk. A héjukat kisebb darabokra vágjuk és a vízzel addig főzzük, míg a víz mennyisége kb. a fele lesz. Leszűrjük. A k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA narancsokat folyó víz alatt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan meghámozzuk, vigyázva, hogy fehér rész ne maradjon a héjon. A narancshéjat egy tiszta, steril üveg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű