Kb. 5 szem mandula (½ deka)
25 deka őszibarack 1½ deci
1,5%-os zsírtartalmú tej
1½ deci szénsavmentes ásványvíz
1 evőkanál méz (2 deka)
¼ kávéskanál vaníliaaroma
½ citrom frissen reszelt szerecsendió
A mandulát száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom néhány perc alatt, majd leveszem a tűzről, és félreteszem, hogy kihűljön. Miközben ez megtörténik, összeturmixolom a reggelit. Ehhez a megmosott őszibarackokat meghámozom, kimagozom, és nagyobb darabokra vágva beleteszem a gépbe. Hozzátöltöm a tejet és az ásványvizet, majd rákanalazom a mézet és a vaníliaaromát. Ha ezek már mind a turmixgépben vannak, belereszelem a megmosott citrom héjának a felét meg némi szerecsendiót is, és mehet a menet. Nemes egyszerűséggel: pépesítem a sűrű italt. Ekkor mozsárban durvára töröm a kihűlt, megpirított mandulát, majd a pohárba töltött barackos italt vastagon megszórom vele. Ám ha valakinek úgy esik jobban, hogy beledarálja a folyadékba, az ellen sincs kifogásom. 1 adag lesz belőle.
Mindent összeturnixolunk. Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, még hűteni sem kell.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűKét narancsot, egy citromot vékonyan meghámozunk, a fehér rész ne kerüljön bele. Egy jól záródó üvegbe tesszük. 4 dl vodkát, a gyümölcsök kifacsart és leszűrt levét adjuk hozzá. Ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nescafet és a kakaóport kevés forró vízzel elkevertem. Az összes többi hozzávalót egy shakerbe öntöttem és jól összeráztam, majd mikor a kávé langyosra hűlt, azt is a többihez ön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel. Erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű