15 dkg csoki
fahéj
szegfűszeg.
0, 5l tej
evőkanál tejszín
15 dkg csokit főzni 10 percig lassú tűzön, ezt ízesíteni fahéjjal, szegfűszeggel.
Erre jön a 0, 5l tej egy kicsit összefőzöd és kiöntöd a bögrébe, amibe előzőleg tettél kb. evőkanál tejszínt.
A narancsokat folyó víz alatt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan meghámozzuk, vigyázva, hogy fehér rész ne maradjon a héjon. A narancshéjat egy tiszta, steril üveg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel feleng...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 adag erős feketekávéba tördelj bele 20 dkg keserű csokit, addig melegítsd, amíg az összes csokidarabka felolvad. 80 dkg cukorból kb. 2 dl vízzel főzz sűrű szirupot és hagyd kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű