Csoki
jó minőségű sűrű tejszín,
tojássárgája,
zsíros tej
Kell hozzá az üst, gőz fölött habverővel. Először a csokit olvasztod kavargatva, utána jöhet bele a jó minőségű sűrű tejszín, tojássárgája, és a legvégén kis zsíros tejjel felengedve, de csak amennyire muszáj, megkapod a kívánt állagú forró csokit. Ízesítheted narancshéjjal, mentával, különböző likőrökkel, mézzel, ínyencek chilivel bolondítják.
A kancsó aljára 3 evőkanál mézet teszünk, ráfacsarjuk a két citrom levét, mint az előbb, de használhattok egy citromot és két lime-ot is, de jó bele extraként még egy narancs leve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa 2 személyre csinálod, kb. 4 dl tejjel kezd. Tegyél bele 4 púpozott kanál holland kakaóport, kb. 5 szegfűszeget, 4 nagyobb fahéjdarabkát, és kb. 2 vagy 3 púpozott kanál b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz instant kávét magas pohárba tesszük, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozzáöntünk egy kevés vizet, majd felhabosítjuk. Jégkockát és esetleg még vizet teszünk hozzá, kevés t...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: NehézA lime-ot megmossuk, szárazra töröljük és négybe vágjuk. A levét kinyomjuk, és elosztjuk négy pohárba. Hozzáadjuk a mentát. Felöntjük a bor, a tonik és a cukor keverékével. Ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű