Bognár László sajtos roló, besameles-mascarponés
12 dkg margarin
3 ek finomliszt
3,5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
25 dkg mascarpone
fehérbors, só
reszelt sajt a végeire
a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, csomómentesre kikeverve dinszteljük pár percig. fokozatosan hozzátesszük a tejet, közben keverve. addig főzzük, amig krém állagú nem lesz. ezután sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a reszelt sajtot, elkeverjük benne, hogy elolvadjon, beletesszük a mascarpone-t, azzal is kikeverjük. ha kihült, beletöltjük a kisütött hengerekbe, a végeit pedig belenyomjuk reszelt sajtba, hogy ráragadjon.
A tojásfehérje kivételével a tésztához valókat, illetve a zöld ételszínezőből néhány cseppet (amíg a kívánt zöld színt el nem érjük) robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, a közepében mélyedést alakítunk ki, langyos tejet a mélyedésbe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, kettő kiskanál cukrot hozzáadunk, és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű