menu

Családireceptkönyv.hu

Viszkis tiramisu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db tojás
0,5 kg mascarpone
5 dkg kristálycukor
1 csipet só
6 cl száraz vermut (pl. Martini)
1,5 dl erős kávé
15 db babapiskóta
5 cl bourbon whiskey
kakaópor

Elkészítés:


Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk. Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.

Viszkis tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Fánk sütőben sütve
Fánk sütőben sütve

Egy tálban keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurtot, a vanília kivonatot. Dolgozzuk jól el, és keverjük bele az áfonyát. A masszát kanalazzuk fán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kefíres palacsinta tej nélkül
Kefíres palacsinta tej nélkül

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás, marcipán praliné
Aszalt szilvás, marcipán praliné

az aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni... a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk