- 250 g sütőliszt
- 150 ml tejföl
- 5 g porcukor helyettesítő
- 50 g vaj/margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
A lisztet összemorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, porcukrot és sót. Belegyúrjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
A tésztát 15 percig hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágó segítségével paralelogrmma formákra vágjuk és vágunk egy csíkot a közepükbe. A tészta egyik sarkát áthúzzuk a közepére vágott metszésen és forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
A hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz. 12 óra múlv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpehelylisztre egy kis tálban 1-2ek meleg vizet kanalazok hogy picit megszívja magát és ne a kész golyóból vonja el magának az összes nedvességet. Annyi idő elég neki míg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrom. A vizet a végén lassan adagolom míg egy lágy tésztát nem kapok. Minél lágyabb a tésztánk, annál lágyabb lesz a lángosunk is kisülés után. Lefedett tálb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű