menu

Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk (forgácsfánk)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250 g sütőliszt
- 150 ml tejföl
- 5 g porcukor helyettesítő
- 50 g vaj/margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor

Elkészítés:


A lisztet összemorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, porcukrot és sót. Belegyúrjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
A tésztát 15 percig hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágó segítségével paralelogrmma formákra vágjuk és vágunk egy csíkot a közepükbe. A tészta egyik sarkát áthúzzuk a közepére vágott metszésen és forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Csörögefánk (forgácsfánk)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Diétás ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Provance-i gyökérkenyér
Provance-i gyökérkenyér

A hozzávalókat egy kanállal összekeverem, majd lefedve a pulton pihentetem 10-12 órát, ha elszaladna az idő és még többet várakozik akkor sem történik baj, remek lesz. 12 óra múlv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos túrógolyó 2
Kókuszos túrógolyó 2

A zabpehelylisztre egy kis tálban 1-2ek meleg vizet kanalazok hogy picit megszívja magát és ne a kész golyóból vonja el magának az összes nedvességet. Annyi idő elég neki míg a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lángos tk.tönkölyliszttel
Lángos tk.tönkölyliszttel

A hozzávalókat összegyúrom. A vizet a végén lassan adagolom míg egy lágy tésztát nem kapok. Minél lágyabb a tésztánk, annál lágyabb lesz a lángosunk is kisülés után. Lefedett tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Istvám
Sütöttem kókusz reszelékkel és őrölt zabpehellyel(
Sütöttem kókusz reszelékkel és őrölt zabpehellyel(

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk