1- 2 marék chili
1kg húsos édes paprika
1 db hagyma
2 ek pirospaprika ( őrölt)
10 dkg só
1/2 dl oliva olaj
A paprikákat kimagozzuk és ledaráljuk.
A hagymát is ledaráljuk és az olajon megdinszteljük.
A darált paprikához keverjük a sót és kicsit állni hagyjuk.
A párolt hagymára borítjuk és teszünk hozzá 2 ek pirospaprikát ( lehetőleg házit,aminek szép a színe is).
Fél óráig kevergetjük és össze is turmixolhatjuk pépesre és üvegekbe töltjük és és a tetejére egy ek olajat teszünk.
Nagyon csíp a chili ,ezért vegyél gumi kesztyűt legalább az egyik kezedre és vigyázz, hogy amikor magozod akkor a szemed messze legyen tőle.kicsit fröcsköl ugyan is, és kis kanállal kapartam a chilik magházát.
A megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejfölt és a lisztet. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk áll...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű